Morir de riure

El 3 de desembre de 2004 el portaveu de l’empresa Dow Chemical, Jude Finisterra, va anunciar en una entrevista en directe a la BBC que la companyia acceptava i assumia les seves responsabilitats en el desastre que havia tingut lloc a Bhopal, Índia, el 1984. Una fuga de pesticides a la planta de la companyia (llavors Union Carbide) va matar entre sis mil i vuit mil persones i en va afectar més de mig milió. Union Carbide no va assumir mai cap responsabilitat, ni mediambiental ni amb les víctimes. Fins aquell dia, en el vintè aniversari del desastre, forçant el simbolisme perquè arribés vint anys tard. Però no, ni Jude Finisterra era Jude Finisterra, ni era portaveu de Dow Chemical, ni Dow Chemical assumia cap responsabilitat. Era una acció de The Yes Men, un grup d’activistes “humorístics” que volien denunciar la situació.

Llegeix la crònica sencera a Catorze, Cultura viva.